1. Január új év új vizsga!

  1. január 1-jével változik a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzésére irányuló tanfolyamok számára szóló tantervi és vizsgakövetelmény.

Főbb változások:

  • A „B” kategóriás gyakorlati vizsga során a korábbi négy manőverezési feladat helyett egy parkolási és egy megfordulási manővert kell a vizsgázónak kötelezően bemutatnia.
  • A „B” kategóriás gyakorlati vizsga manőverezési feladatai közül törlésre kerültek a „Beállás várakozóhelyre balra, hátra, 90°-os szögben”, illetve a „Megfordulás saroktolatással” feladatok. Éppen ezért a továbbiakban jóval nagyobb hangsúly helyeződik az önálló közlekedésre, vezetésre a forgalmi vizsga során, mivel a vizsgára szánt időtartamból jelentősen több idő jut ezen képességek bemutatására.
  • A BE kategória (személygépkocsi + nehézpótkocsi) megszerzésére irányuló tanfolyam részére – amely eddig a „B” kategóriás képzés tantervi és vizsgakövetelményeinek részét képezte – külön tantervi és vizsgakövetelmény került kiadása. Az erre vonatkozó, 2017. január 1-jétől hatályos tantervi és vizsgakövetelmények akit érint illetve szeretne tájékozódni az alábbi linken érhetők el a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapján:

„B” kategóriás képzés tantervi- és vizsgakövetelmények

96.kód megszerzésére irányuló képzés tantervi és vizsgakövetelmények

  • SzilNET

Leave A Comment